De Magie van de Artiest

2023-12-18
Redactie

Wat Betekent het om een Artiest te Zijn?

Wanneer je het woord 'artiest' hoort, wat komt er dan in je op? Denk je aan een schilder die met vloeiende bewegingen een meesterwerk op het doek zet? Of misschien een muzikant wiens noten een verhaal vertellen dat woorden niet kunnen vastleggen? Hoewel deze beelden kloppen, is er nog zoveel meer dat een artiest kan zijn. Een artiest is iemand die creëert, die zichzelf en de wereld om zich heen uitdrukt door middel van hun werk. Het is iemand die een passie heeft voor hun vak, die bereid is om uren te besteden aan het perfectioneren van hun vaardigheden en die de moed heeft om hun creaties met de wereld te delen.

Hoe herken je een Artiest?

Een artiest wordt niet gedefinieerd door het feit of ze al dan niet bekend zijn of veel geld verdienen met hun werk. Nee, een artiest kan net zo goed degene zijn die thuis voor zichzelf tekent, puur voor het plezier ervan. Een artiest kan ook die persoon zijn die na een lange dag werken naar hun garage gaat om aan een houtbewerkingsproject te werken. Een artiest is degene die een lege ruimte ziet en mogelijkheden ziet voor iets moois. De kunstenaar is degene die een gevoel kan oproepen bij anderen, of het nu bewondering, ontzag, vreugde, verdriet, of een combinatie daarvan is.

De Waarde van een Artiest

Artiesten brengen zoveel waarde in ons leven. Ze maken ons leven mooier en rijker. Ze nodigen ons uit om buiten de kaders te denken, om dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Ze leren ons om de schoonheid in het alledaagse te zien, om stil te staan bij de kleine momenten. Ze herinneren ons eraan dat het leven niet alleen gaat om productiviteit en efficiëntie, maar ook om expressie en creativiteit. Ze moedigen ons aan om onszelf te zijn, om onze eigen stem te vinden en deze te laten horen. Kortom, ze inspireren ons om onze eigen artiest te zijn.

De Invloed van een Artiest

En dan is er nog de invloed van een artiest, die niet altijd even zichtbaar is, maar die wel degelijk aanwezig is. Elke keer dat je naar een concert gaat, een museum bezoekt, een film bekijkt of een boek leest, word je beïnvloed door een artiest. Hun werk kan je dag opfleuren, je een nieuw inzicht geven of je gewoon even laten ontsnappen aan de realiteit. En hoe meer je wordt blootgesteld aan verschillende soorten kunst, hoe rijker en gevarieerder je perspectieven op de wereld worden. Het is moeilijk te meten hoeveel een artiest bijdraagt aan de samenleving, maar één ding is zeker: zonder artiesten zou de wereld een stuk minder kleurrijk zijn.